به گزارش مشرق، یکی از مصائبی که فوتبال ایران همواره با آن دست به گریبان بوده و مشکلات زیادی نیز به وجود آورده زمین چمنهای نامساعد است. از سالهای قبل بسیاری از اهالی فوتبال از کیفیت زمینها انتقاد کرده اند و این قضیه حالا که هجدهمین دوره لیگ برتر نیمه خود را رد کرده هم وجود دارد. اگرچه در سالهای اخیر با ساخت چند ورزشگاه جدید و بازسازی و ترمیم چمن برخی ورزشگاهها مشکلات مربوط به زمین چمن کاهش یافته اما هنوز هم زمینهایی که شرایط خوبی ندارند در فوتبال ایران به وضوح مشاهده میشود.
البته کیفیت بد زمینها در فصل زمستان همواره بیشتر به چشم آمده است؛ چمنهایی که خوب از آنها نگهداری نمیشود، روز به روز کیفیت شان پایینتر میآید و بارشها نیز وضعیت را اسفناک میکند. همین مساله سبب میشود تا تیمهای لیگ برتری نیز نتوانند بازیهای خود را با کیفیت بالا به نمایش بگذارند و به طور کلی از سطح کیفی مسابقات هم کاسته میشود.
بیشتر بدانید:
عکس / وضعیت نامناسب گیتهای ورزشگاه آزادی
در حال حاضر به غیر از چند ورزشگاه خوب در تهران، تبریز، مشهد و اصفهان، چمن سایر ورزشگاهها شرایط خوبی ندارد و به نظر میرسد مسئولان فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و هیاتهای فوتبال در شهرستانها باید فکری اساسی به حال این موضوع کنند.
در ادامه به وضعیت چمن ورزشگاههایی که مسابقات لیگ برتر در آنها انجام میشود، اشاره شده است:
۶ ورزشگاه با چمن تقریباً استاندارد
ورزشگاه فولادشهر اصفهان
با بررسی ورزشگاههایی که مسابقات لیگ برتر در آنها برگزار میشود میتوان به این نتیجه رسید که ۶ ورزشگاه چمن تقریباً مناسبی برای میزبانی از بازیها دارند. ورزشگاههای آزادی تهران، یادگار امام و بنیان دیزل تبریز، نقش جهان و فولادشهر اصفهان و امام رضا (ع) مشهد ۶ ورزشگاهی هستند که از نظر چمن شرایط ایده آلی دارند و تیمهای لیگ برتری روی این چمنها بازیهای بهتری را به نمایش میگذارند. در این بین چمن آزادی طی ۱۵ سال گذشته که از بازسازی اش میگذرد همواره شرایط خوبی داشته و اگرچه قبل از نیم فصل مسابقات امسال تاحدی از کیفیتش کاسته شده بود، اما مسئولان امر به خوبی از آن نگهداری کردند و اکنون آزادی شرایط خیلی خوبی دارد. چمن بنیان دیزل تبریز هم طی سالهای گذشته شرایط مناسبی داشته و همواره جزو بهترین چمنها بوده است. چمن ۴ ورزشگاه دیگر هم در یکی، دو سال گذشته زیر کشت رفته و اکنون جزو مرغوب ترین ها هستند. نقش جهان و امام رضا (ع) که دو ورزشگاه تازه تاسیس محسوب میشوند و فولادشهر و یادگار امام تبریز هم سال گذشته چمنهایشان زیر کشت رفت و با گذشت زمان شرایط مناسبی برای میزبانی از مسابقات فوتبال پیدا کرده است.
وضعیت اسفناک در تهران و شهرستانها
به غیر از ۶ ورزشگاهی که از آنها نام برده شد، سایر ورزشگاهها از نظر چمن وضعیت چندان خوبی ندارند و مربیان تیمهایی که در این ورزشگاهها بازی کردند، همواره به شرایط چمن انتقاد داشتند.
*با اینکه عمر ورزشگاه غدیر اهواز زیاد نیست و ۴، ۵ سال از قدمت آن میگذرد اما چمن این ورزشگاه کیفیت قبل را ندارد. مشکل اصلی در خوزستان در فصل گرما است. با توجه به بالا رفتن بیش از حد دمای هوا در تابستانها معمولاً چمن در اهواز و سایر شهرستانهای خوزستان وضعیت ایده آل ندارد و چمن غدیر هم حالا دستخوش اتفاقات عجیب شده است. این چمن اگرچه ظاهربدی ندارد اما بسیار فشرده است و به همین خاطر انتقادی که مربیان و بازیکنان به آن وارد میکنند این است که اصطلاحاً توپ در آن گیر میکند و نمیشود رویش به طور طبیعی فوتبال بازی کرد.
*ورزشگاه شهدای شهرقدس در سالهای اخیر از نظر چمن تقریباً دومین ورزشگاه پراستفاده تهران بوده است؛ چمن این ورزشگاه معمولاً کیفیت خوبی هم داشته اما به مرور زمان از کیفیت آن کاسته شده و حالا همه از شرایطش ناراضی اند. آخرین بازیای که روی این چمن برگزار شد مسابقه سایپا و تراکتورسازی بود که بازیکنان دو تیم نسبت به وضعیت چمن گلایه مند بودند.
ورزشگاه شهدای شهرقدس تهران
*دستگردی و تختی دو ورزشگاه دیگر پایتخت بودند که در سالهای گذشته میزبانی مسابقات لیگ برتر را برعهده داشتند اما کیفیت چمن این دو ورزشگاه به قدری بد شده که دیگر حتی سایپا و پیکان هم قبول نمیکنند بازیهای خانگی شان را در این دو ورزشگاه انجام بدهند و به ورزشگاه شهر قدس روی آورده اند.
*چمن ورزشگاه تختی جم بعد از اینکه ابتدای لیگ هفدهم مورد ترمیم و بازسازی قرار گرفت، یکی از بهترین چمنهای لیگ برتر بود. تا همین چند ماه پیش هم همه مربیانی که به شهرستان جم میرفتند از کیفیت این چمن رضایت داشتند و از آن به عنوان یکی از بهترینها یاد میکردند اما بارشهای اخیر و پرتعداد در استان بوشهر و شهرستان جم از کیفیت این چمن کاست و آخرین بازیای که روی آن انجام شد (پارس جنوبی و نساجی) به یک زمین باتلاقی شباهت داشت. حالا اما ظاهراً با کاهش بارشها چمن تختی شرایط بهتری پیدا کرده و باید دید در بازی با سایپا وضعیت این زمین چگونه شده است.
*چمن ورزشگاه تختی آبادان با وجود اینکه در فصل گرما شرایط سختی را تجربه میکند، اما در فصل زمستان میتواند بهتر قابل استفاده باشد. با این حال چمن ورزشگاه آبادان هم استانداردهای لازم برای میزبانی از لیگ برتر را ندارد و به همین خاطر نمیتوان خیلی روی آن حساب باز کرد.
*چمن ورزشگاه شهید بهنام محمدی مسجدسلیمان هم جزو چمنهای بد است. بیشتر قسمتهای این زمین دیگر چمن ندارد و به زمینهای خاکی شباهت پیدا کرده است. همین است که پرسپولیسیها بعد از انجام بازی با نفت بشدت نسبت به شرایط این زمین گلایه داشتند و این مساله را یکی از عوامل توقف مقابل نفت دانستند.
ورزشگاه شهید بهنام محمدی مسجدسلیمان
دو چمن مصنوعی با کیفیت متوسط
در بین ورزشگاههایی که میزبان لیگ برتر هستند دو تیم شمالی کشور بازیهای خانگی شان روی چمن مصنوعی برگزار میشود. ورزشگاه سردار جنگل رشت و ورزشگاه وطنی قائمشهر به خاطر وضعیت جغرافیایی این دو شهرستان چمن مصنوعی دارند. در این بین ورزشگاه سردار جنگل به خاطر تازه بودن، چمن مصنوعی بهتری دارد و تیمها راضی ترند اما ورزشگاه قائمشهر هم کیفیتش متوسط است و وضعیتش طوری نیست که نتواند میزبان مسابقات لیگ برتر باشد. با این وجود اما بازی در چمن مصنوعی اتفاقی نیست که بشود بابتش خشنود بود. احتمال بالای مصدومیت بازیکنان و عدم توانایی اجرای دستورات تاکتیکی همیشگی در این زمین باعث میشود تا مربیان همواره از بازی در چمن مصنوعی فرار کنند و به همین خاطر نمیشود زمینهای قائمشهر و رشت را هم جزو زمینهای خوب دانست.
ورزشگاه تختی جم